Annemarie Bolder

separator

Ik ben Annemarie Bolder. Vanuit Zorggroep Amsterdam-Oost werk ik al vele jaren als eerste lijns ergotherapeut.

In 2008 heb ik met plezier de EDMOAH cursus gevolgd. Het heeft echter even geduurd voordat ik er veel mee aan de slag ging, maar sinds circa 2 jaar bestaat vrijwel mijn gehele werk uit het behandelen van personen met dementie en diens mantelzorgers volgens het EDOMAH programma.

Ik vertegenwoordig Nederland in het European Reminiscence Network. Dit netwerk bestaat uit diverse professionals uit twaalf verschillende landen die projecten ontwikkelen om de dementiezorg te verbeteren en in het bijzonder het gebruik van reminiscentie hierbij. Zowel tijdens mijn werk als ergotherapeut als binnen het Europese netwerk houdt ik me, naast de gevolgen van dementie op het dagelijks handelen, ook veel bezig met de invloed die dementie heeft op de onderlinge relatie en het belang van de juiste benaderingswijze hierbij. Het is telkens weer een uitdaging om de mantelzorger op deze gebieden iets mee te kunnen geven.

Ik heb daarnaast nog mijn eigen bedrijf “Ergoworld”, van waaruit ik trainingen en lessen verzorg op het gebied van o.a. ouderenzorg en in het bijzonder de dementiezorg.

Sinds januari 2014 ben ik werkzaam als EDOMAH coach. Ik vind dit erg leuk om te doen en vind het een voorrecht dat ik iemand mag begeleiden bij het implementeren en zich eigen maken van EDOMAH.

Zowel privé als op werkgebied hecht ik veel waarde aan humor en openheid. Met beide aspecten bereik je mijns inzien een hoop.

TOp