Patricia Verstraten

separator

Patricia Verstraten is ergotherapeut en werkt sinds 1999 op de afdeling Revalidatie-ergotherapie van het Radboud umc in Nijmegen. Zij heeft ruime behandelervaring in de toepassing van het EDOMAH-programma, samen met Jana Zajec gaf zij deze ergotherapiebehandeling binnen de effectstudie van Dr. Maud Graff.  Momenteel is zij als ergotherapeut verbonden aan de Geheugenpoli van het Radboudumc waar zij diagnostiek en behandelingen uitvoert bij ouderen met cognitieve problemen en/of dementie. Daarnaast werkt zij binnen het Radboudumc ook nog voor andere doelgroepen zoals reumatologie, neurologie en amputatie.

Patricia is medeauteur van het boek ‘Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers’. Zij is docent van de post HBO-scholing van het EDOMAH-programma. Daarnaast organiseert en coördineert zij zaken rondom deze cursus en de EDOMAH-website. Samen met andere gespecialiseerde EDOMAH-ergotherapeuten vormt zij de stuurgroep EDOMAH. Sinds 2013 neemt zij deel aan de adviesraad Ouderen van Ergotherapie Nederland waar zij samen met Dr. Maud Graff en andere collega’s de ‘Profiel specialisatie ouderenergotherapeut’ heeft geschreven.

Tijdens het onderzoek ‘landelijke implementatie en evaluatie van ergotherapie met ouderen met dementie en hun mantelzorgers volgens het EDOMAH-programma’
heeft Patricia de coaching on the job uitgevoerd. Inmiddels is zij een geschoolde EDOMAH-coach waar zij met name ergotherapeuten coacht die in de regio’s Oost-Brabant/Gelderland werken.

TOp