Jacolien Verhulst

separator

Ik ben Jacolien Verhulst-de Haan en ben in 2007 als ergotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam.

Het eerste jaar na mij afstuderen ben ik werkzaam geweest in de volwassenrevalidatie bij Revant in Goes. Na dit jaar heb ik de overstap naar Bergen op Zoom gemaakt waar ik bij stg tanteLouise-Vivensis ben gaan werken. Stg tanteLouise-Vivensis richt zich op de ouderenzorg en bood mij de mogelijkheid om in de eerstelijn aan het werk te gaan. Gezien de combinatie tussen mijn afstudeerrichting (eerstlijnsminor) en mijn interesse voor de oudere was de keuze snel gemaakt. In de zomer van 2008 ben ik hier begonnen met een combinatie van de revalidatie afdeling en de eerstelijn waarna ik dit in 2009 volledig verschoven heb naar de eerstelijn.

In dit werk kwam ik regelmatig de ouder wordende cliënt met cognitieve problematiek tegen waardoor mijn interesse en nieuwsgierigheid werd gewekt en ik de cursus voor het EDOMAH-programma ben gaan doen in 2010-2011. Het mooie aan het programma vind ik dat je heel bewust met de cliënt en mantelzorger aan de slag gaat met hulpvragen die voor hen beiden belangrijk zijn. Daarbij mag je een stukje meelopen in het proces waar de cliënt en mantelzorger samen in zitten wat een bepaalde vertrouwensband met zich meebrengt en waar jij als ergotherapeut sturing in kan geven. Dit vind ik een heel waardevol stuk van mijn werk en blijf ik graag doen.

Inmiddels behandel ik in onze regio samen met een collega de senioren die in aanmerking komen voor dit programma en omdat ik het belangrijk vind dat dit programma landelijk breed wordt opgepakt heb ik me aangemeld om ook het coachen op te pakken voor het zuidwesten van Brabant en Zeeland.

TOp