Martine Josten

separator

Martine Josten is in 2001 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Van Amsterdam. Na een periode van waarneming in Revalidatiecentrum Blixembosch te Eindhoven is zij ruim 4 jaar werkzaam geweest binnen Zorggroep Almere in zowel het verpleeg- en verzorgingshuis als in de eerstelijn. Hier deed zij o.a. ervaring op met het adviseren aan mantelzorgers en verzorgenden t.a.v. het benaderen en begeleiden van bewoners met dementie binnen een non-fixatie beleid.

In 2006 maakte zij de overstap naar het UMC St Radboud waarbij zij direct de cursus ‘Ergotherapie bij geriatrische patienten met niet ernstige cognitieve stoornissen’ volgde en in eerste instantie ervaring opdeed met de ergotherapeutische diagnostiek bij de geriatrische patiënt in de kliniek en binnen het Geriatrisch Diagnostisch Dagcentrum. Dit werd al gauw uitgebreid met het behandelen en begeleiden in de eerstelijn volgens het EDOMAH programma. In 2010 hielp zij mee, na het uitkomen van het EDOMAH boek, met de vormgeving van de PostHBO cursus waarvan zij vervolgens tevens een van de docenten werd. Ook neemt zij deel in de EDOMAH Stuurgroep.

Het werken met EDOMAH brengt haar samen met de cliënt en de mantelzorger tot de hulpvragen die er voor hen echt toe doen en het komen tot unieke oplossingen/ interventies.

In januari 2012 startte zij haar eigen praktijk in Venray op (www.ergotherapiepraktijk-venray.nl) waarbij zij zich voornamelijk richt op de neurologische- en geriatrische doelgroepen.

TOp